Vos Broekema toont de aangespelde granulaatkorrels  bij de vluchthaven bij De Heerenkeet in Kerkwerve.
Volledig scherm
PREMIUM
Vos Broekema toont de aangespelde granulaatkorrels bij de vluchthaven bij De Heerenkeet in Kerkwerve. © Sandra Schimmelpennink

‘Oosterschelde het schoonste water van Europa? Dan zijn andere wateren nóg meer vervuild!’

KERKWERVE - ,,Als dit het schoonste water van Nederland of zelfs Europa moet zijn, dan kun je wel nagaan hoe het met andere wateren is gesteld.” Vos Broekema  uit Kerkwerve maakt zich ernstig zorgen over de hoeveelheid afval die aanspoelt langs de kustlijn van de Oosterschelde. Donderdagavond vond hij meer plasticgranulaatkorrels op een hoop dan hij ooit gezien had. Hij zou boetes willen uitdelen. ,,Maar dan moet je wel een dader kunnen vinden.”

  1. Bij De Man die Bakt is volkorenbrood populair
    PREMIUM

    Bij De Man die Bakt is volkoren­brood populair

    Beoefenaars van ambachtelijke beroepen zoals de bakkers hebben het moeilijk. Niet alleen het personeelstekort speelt hen parten, de hoge energie- en grondstofprijzen vormen een bedreiging voor deze bedrijfstak. Alleen een straatbeeld zonder warme bakkers en de geur van versgebakken brood, daar moet je toch niet aan denken? We volgen komende weken ambachtelijke Zeeuwse bakkers en tekenen hun verhaal op. Deze week de Man die Bakt in Zierikzee.