Jack van der Hoek (r) heeft al een aantal jaar een stacaravan op een kleine camping in Haamstede. Hij wandelt graag met zijn vrouw Ingrid (l) en hun dochter Noor op het strand.
Volledig scherm
PREMIUM
Jack van der Hoek (r) heeft al een aantal jaar een stacaravan op een kleine camping in Haamstede. Hij wandelt graag met zijn vrouw Ingrid (l) en hun dochter Noor op het strand. © Jack van der Hoek

Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving.  ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs. 

De bekendmaking dat de 56-jarige Jack van der Hoek vertrekt als gedeputeerde van Noord-Holland om 12 mei burgemeester te worden van Schouwen-Duiveland, galmt nog na in het Haarlems provinciehuis. ,,Volkomen onverwacht”, aldus Rosan Kocken. De fractievoorzitter van GroenLinks, momenteel de grootste partij in die regio, heeft eigenlijk altijd wel goed samengewerkt met de D66-gedeputeerde. Ook al was dat van korte duur, want Van der Hoek is pas bezig aan zijn vierde jaar als provinciebestuurder. Hij maakte tussentijds als wethouder van Haarlem de overstap, na het vertrek van een partijgenoot uit het dagelijks provinciebestuur.

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM
    update: met video

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”