De hulpkring van Zonnemaire.
Volledig scherm
De hulpkring van Zonnemaire. © Dirk-Jan Gjeltema

Ook in Noordgouwe hoeft niemand meer zonder boodschap te zitten

NOORDGOUWE - Wie verlegen zit om een praatje of een boodschap, staat er op Schouwen-Duiveland niet alleen voor. Het aantal hulpkringen groeit. Nu is ook Noordgouwe erbij gekomen.

Een hulpkring is een groepje mensen dat vrijwillig klaarstaat om anderen te helpen. Wie hulp nodig heeft, hoeft maar te bellen en er is hulp onderweg. Bijvoorbeeld voor een klusje, een ritje, een boodschap of gewoon even een luisterend oor.

Dreischor was op Schouwen-Duiveland het eerste dorp waar een hulpkring werd opgericht. Daarna volgden Brouwershaven, Bruinisse, Kerkwerve, Renesse, Scharendijke, Serooskerke en Zonnemaire. En nu is daar ook Noordgouwe bij gekomen. Wie daar hulp nodig heeft, kan bellen met 06-30573865. Voor inwoners van Schuddebeurs is er zelfs nog een apart nummer: 06-42626398.

Niet overspoeld met aanvragen

Drijvende kracht achter de hulpkringen is welzijnswerker Mels Hoogenboom van SMWO. Hij is blij met de groei. ,,Het is niet dat de vrijwilligers worden overspoeld met aanvragen, wat op zich ook weer een goed teken is, maar ze kunnen allemaal geregeld helpen. Zeker in deze tijd is dat fijn.”