BewuSD plakte kort voor de watersnoodherdenking teksten met 'verdronken stad/dorp in 2100' op verschillende plaatsnaamborden op Schouwen-Duiveland. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde.
Volledig scherm
PREMIUM
BewuSD plakte kort voor de watersnoodherdenking teksten met 'verdronken stad/dorp in 2100' op verschillende plaatsnaamborden op Schouwen-Duiveland. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. © Sandra Schimmelpennink

Ook al mag het hier geen noodtoestand heten, Schouwen-Duiveland extra alert op zeespiegelstijging

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland sluit zich aan bij de meer dan tweeduizend regio's wereldwijd die de noodtoestand hebben uitgeroepen vanwege de klimaatverandering en zeespiegelstijging. Los van de symbolische betekenis achter deze status, toont de gemeente zich hiermee bereid zich extra in te spannen voor maatregelen die van van invloed zijn op het klimaat.

 1. Idyllisch strandje aan de Oosterschelde is voor de bontbekplevier: ‘Ze hebben hun rust hard nodig’
  PREMIUM

  Idyllisch strandje aan de Ooster­schel­de is voor de bontbekple­vier: ‘Ze hebben hun rust hard nodig’

  ZIERIKZEE - ,,Dit hek staat niet onder stroom hoor”, zegt Paul Begijn. ,,Als bewijs pakt de boswachter van Natuurmonumenten zonder aarzeling het dunne oranje draad vast. De afrastering bij het idyllische strandje op de kop van de oostelijke havendijk bij Zierikzee oogt volstrekt overbodig. Maar schijn bedriegt. Zeldzame kustvogels leggen daar hun eitjes tussen de scherpe oesterschelpen en zware basaltblokken. Ongewenst bezoek wordt zo op afstand gehouden.
 1. Kabinet ziet ruimte voor versoepelingen 28 april
  Play

  Kabinet ziet ruimte voor versoepe­lin­gen 28 april

 2. Grote brand verwoest kustpaviljoen Bar Goed
  Play

  Grote brand verwoest kustpavil­joen Bar Goed