Ooggetuige drama Renesse: ‘Je zag ze spartelen in het water. Het was afschuwelijk’

VIDEORENESSE - Met die enorme weidsheid, de grote zandvlakte vol waterige geulen, is het Verklikkerstrand misschien wel het mooiste strand van Zeeland. Maar ook één van de gevaarlijkste. Mensen die er wonen, weten dat je moet wegwezen zodra de zwinnen en geulen beginnen vol te lopen. Anders sta je binnen de kortste keren midden in de zee.

Elke dag loopt Karin Heijstek met haar beagles de duinovergang bij het Watergat in Renesse over voor een wandeling op het strand. Ze woont vlakbij, al sinds haar vierde. ,,Ik weet niet beter dan dat het hier oppassen geblazen is. Dat je die zandplaat alleen bij afgaand tij op kunt en nooit vlak na laag water. Want het stroomt razendsnel vol.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.