Volledig scherm
Schaalmodel van het kunstwerk. © Airpack

Ontwerp van kunstwerk op rotonde Zierikzee

ZIERIKZEE - Verbrandingsmotorbedrijf Airpack aan het Groeneweegje schenkt in het kader van hun 40-jarig jubileum de stad Zierikzee een kunstwerk. Daarvan is een schaalmodel al te bewonderen bij de receptie. 

Binnenkort wordt het echte kunstwerk geplaatst op de rotonde aan de Julianastraat, bij de binnenkomst van Zierikzee. Kunstenares Rosalinde van Ingen Schenau uit Zonnemaire maakte het ontwerp. In 1978 startte Peter Warnar zijn bedrijf Airpack in een klein kantoor (500m²) in het hart van Zierikzee. Dat groeide uit tot een productiehal op het industriepark met een totale oppervlakte van 13.500 m².

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.