Volledig scherm

Onrust rond bedrijfsinvesteringszone Zierikzee

ZIERIKZEE - Onder met name kleine(re) ondernemers in Zierikzee is grote onrust ontstaan over de plannen voor het invoeren van een zogeheten Bedrijfs Investerings Zone (Biz) in de monumentenstad.

Om de tegenkrachten te bundelen is een actiecomité in oprichting.

Een Bedrijven Investeringszone is een afgebakend gebied in een stad of dorp zoals een winkelgebied. Alle bedrijven binnen de zone zijn wettelijk verplicht mee te betalen aan de biz, in dit geval een bedrag van tussen de 250 en 400 euro. Dat is meteen een van de grootste pijnpunten bij een aantal ondernemers. Ondernemer Louis Kleingeld (glazenwasser, maar ook handelaar in cd's en lp's): ,,Het is onrechtvaardig. Wij kleine ondernemers moeten net zoveel betalen als veel grotere ondernemers. Terwijl wij met die biz eigenlijk niets opschieten. '' Gitaarbouwer Peter Mol laat eenzelfde geluid horen. ,,De kern van de zaak is dat ondernemers boos zijn dat ze mee moeten betalen aan iets waar ze niets aan hebben.''
Kleingeld en Mol zijn niet van plan zich neer te leggen bij de invoering van de biz in Zierikzee. Kleingeld is bezig met het oprichten van een actiecomité. Medestanders kunnen zich bij hem melden via 06-51337383.

Woordvoerder voor Biz op Schouwen-Duiveland Ton Croné zegt begrip te hebben voor de gevoelens van onrust. Dat sommige ondernemers weinig baat van de biz zouden hebben bestrijdt hij echter. ,,Ik denk dat iedere ondernemer in Zierikzee gebaat is bij een aantrekkelijke binnenstad.''

Lees meer in de PZC van dinsdag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.