Volledig scherm
PREMIUM
Het CDA wil, naar voorbeeld van het succes in Renesse, ook in Bruinisse tiny houses laten bouwen. De huizen moeten een oplossing bieden voor de vraag naar een betaalbare woning voor jongeren en arbeidsmigranten die in de kassen bij Sirjansland werken. © Zeeuwland

Onjuiste krimpprognoses hinderen Schouwen-Duiveland bij het maken van plannen

ZIERIKZEE - De voorspelling dat de bevolking van Schouwen-Duiveland zou gaan krimpen, houdt de regio ten onrechte in een wurggreep, vinden coalitiegenoten SGP en CDA en oppositiepartij HvSD. In de praktijk zijn er juist meer mensen bijgekomen en dat zou -meer dan nu gebeurt- bepalend moeten zijn voor beleid, aldus SGP-fractievoorzitter Florus van der Paauw.

  1. Schouwen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksysteem via internet
    PREMIUM

    Schou­wen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksys­teem via internet

    ZIERIKZEE - Ruim duizend handtekeningen haalde Adri Moelijker op tegen het weghalen van oude grafstenen door de gemeente. Het haalde niets uit. Maar ook het compromis van een aantal raadsfracties om dan op z'n minst de namen van die overledenen te verzamelen in een digitale zuil op de begraafplaatsen, sterft nu een stille dood. Dat wordt burgemeester en wethouders evengoed te duur, laten ze de raad weten.