De restauratie van de Zuidwellebrug
Volledig scherm
PREMIUM
De restauratie van de Zuidwellebrug © Sandra Schimmelpennink

Onderzoek naar overschrijding budget Zuidwellebrug en groenonderhoud

De restauratie van de Zuidwellebrug in Zierikzee pakte fors duurder uit dan gepland. En ook bij het onderhoud van openbaar groen en de straten op Schouwen-Duiveland is de afgelopen jaren het  budget ruim overschreden. De rekenkamer onderzoekt hoe dat kan.

 1. Zierikzeese horecabaas snapt er niks van: ‘Wij geen coronaproof terras? Dan zijn ze allemáál in overtreding!’
  PREMIUM

  Zierikzee­se horecabaas snapt er niks van: ‘Wij geen corona­proof terras? Dan zijn ze allemáál in overtre­ding!’

  ZIERIKZEE - ,,Als wij in overtreding zijn, dan zijn andere horecazaken met Covid-terrassen in Zierikzee ook in overtreding.” Pandbaas Sjoerd Dillisse vindt dat dat de gemeente Schouwen-Duiveland met twee maten meet. Op zijn aanraden heeft zijn huurder, restauranthouder Byron van Bree van Tafelen bij Zeeuws Meisje, daarom een verzoek om handhaving op andere Covid-terrassen in Zierikzee ingediend.
 2. Omwonenden Oude Haven zijn terug bij af; ‘De meeste aanbevelingen worden aan de kant geschoven’
  PREMIUM

  Omwonenden Oude Haven zijn terug bij af; ‘De meeste aanbevelin­gen worden aan de kant geschoven’

  ZIERIKZEE - Het uur U nadert. Wordt het een Oude Haven mét behoud van de huidige 35 bomen of moeten de lindes toch het veld ruimen voor de restauratie van de kademuren? Die renovatie kan minder ingrijpend dan de gemeente van plan is, houdt een bewonerswerkgroep overeind na raadpleging van de TU Delft. Maar burgemeester en wethouders willen van geen alternatieven horen, concludeert onafhankelijk werkgroepvoorzitter Jan Geluk. ,,Daar waar de bewoners zich op voorhand bij alle aanbevelingen van de TU hadden neergelegd, doet het college dit niet.”
 1. Even neerploffen op wat over is van vijf eeuwen oude armenhuisjes in Zierikzee; ‘Ze waren piepklein’
  PREMIUM

  Even neerplof­fen op wat over is van vijf eeuwen oude armenhuis­jes in Zierikzee; ‘Ze waren piepklein’

  ZIERIKZEE - Saar Kotoun slaat er thuis nog eens een fotoboekje over oud-Zierikzee op na en ziet het beeld dat ze als kind voor ogen had opeens weer levendig voor zich. ,,Die steen van dat bootje zat tussen twee ramen in. En die schaar hing boven een deur.” Nu zijn ze verwerkt in een natuurstenen bankje op de hoek van de Zierikzeese Hofferstraat. ,,Heel mooi, dat ze dat zo gedaan hebben", vindt Saar. ,,Maar of het ook lekker zit", vraagt ze zich lachend af. ,,Dan neem ik wel een kussentje mee.”