Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Onderzoek naar nieuwe stek FC de Westhoek opgeschort

ZIERIKZEE - Voetballers van de clubs in Scharendijke en Burgh-Haamstede hoeven nog even geen carpoolafspraken te maken. Het onderzoek naar de plek in Renesse waar fusieclub FC de Westhoek mogelijk zal neerstrijken, is opgeschort.

Het college van burgemeester en wethouders heeft eind vorig jaar het oog laten vallen op de locatie Lagezoom/Kooijmansweg, tegenover bedrijventerrein Duinzoom in Renesse. Volgens B en W een goede (en centrale) locatie om een nieuwe accommodatie neer te zetten met sportvelden, kantine en kleedkamers. Marcel Willemse van Leefbaar Schouwen-Duiveland (LSD) zette daar donderdagavond, tijdens de commissievergadering, vraagtekens bij. Het voorstel is volgens hem nog niet rijp voor de raad.

Geen uitgemaakte zaak

Want of die stek in Renesse nu echt de beste locatie is, is wat LSD betreft ‘nog helemaal geen uitgemaakte zaak’. Daarnaast mist de partij een koppeling met de plannen om regioscholen te stichten. Het voorstel om het onderzoek in te trekken, werd door alle fracties gesteund. Omdat clustering zorgvuldigheid vereist, klonk het van de kant van de VVD. En omdat misschien ook andere sportverenigingen bij het onderzoek kunnen worden betrokken, aldus de PvdA. Op de dorpen zelf zijn er ook zorgen over de nieuwe stek. Inwoners van Burgh-Haamstede en Scharendijke verliezen een belangrijke voorziening op hun dorp.

De plannen om de voetbalverenigingen in Scharendijke, Renesse en Burgh-Haamstede (ZSC’62, SV Renesse en DFS) om op termijn te laten samengaan tot FC de Westhoek zijn ingegeven door vergrijzing en ontgroening. De ledenaantallen van de clubs lopen terug.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement