Links staat Tanja Gillissen. Achter vlnr staan: Sofie Winkels, Fiene Leeuwe, Gijs Leeuwe en Loek van Leeuwen. Voor staan: Eve en Bodhi Oudesluijs
Volledig scherm
Links staat Tanja Gillissen. Achter vlnr staan: Sofie Winkels, Fiene Leeuwe, Gijs Leeuwe en Loek van Leeuwen. Voor staan: Eve en Bodhi Oudesluijs © Ernesta Verburg

Ondernemers en kinderen
bezorgen ouderen samen een mooi Pasen

RENESSE - Je bent spin in het web of je bent het niet. Nadat de zoveelste Renessenaar met een leuk idee bij dorpshuisbeheerder Janet Leeuwe aanklopte, besloot ze alle plannetjes op één hoop te gooien. Dit paasweekend worden de bewoners van appartementengebouw Vronenburg in het zonnetje gezet.

Kinderen, ondernemers en vakantiegangers kwamen met verschillende verwennerijen op de proppen. De behoefte om iets te doen voor ouderen op het dorp is gigantisch groot, merkte Leeuwe. Het bracht haar op het idee om verschillende initiatieven te koppelen. Leuk voor de bewoners van de 41 appartementen van het servicegebouw Vronenburg. Zij krijgen morgen verse tulpen en kaarten cadeau. Op tweede paasdag worden ze verrast met iets lekkers en met een tuinoptreden van Frank Live.

Coronacrisis hakt er in

Fiene en Gijs Leeuwe wonen vlak naast Vronenburg. Met vriendin Sofie Winkels en neef Loek van Leeuwen maakten zij voor alle bewoners vrolijke paaskaarten. Bodhi en Eve Oudesluijs slaan aan het bakken. Ook bij kinderen hakt de coronacrisis er in, merkt Rachel de Wijs - moeder van Fiene en Gijs. Ze leven mee met de ouderen uit Vronenburg. ,,Ze zien hun eigen opa's en oma's natuurlijk ook niet.” En, nog een voordeel van het geknutsel: ,,Anders vervelen we ons”, zegt Gijs.

Tanja Gillissen levert namens haar in het Noord-Hollandse West-Friesland wonende familie 900 tulpen in Renesse af. Ze hebben ze gekocht bij kwekers in nood in hun eigen regio en brengen ze naar het dorp waar ze al meer dan 50 jaar een vakantiehuis hebben. Behalve Tanja, die er woont, kan de familie nu even niet in Renesse terecht. ,,Maar zo kunnen we toch nog iets leuks voor andere mensen doen.”