De kademuren van de Oude Haven moeten gerestaureerd. Daarvoor zouden de meeste bomen rondom moeten wijken. De gemeente wil ze vervangen door acht jaar oude exemplaren.
Volledig scherm
PREMIUM
De kademuren van de Oude Haven moeten gerestaureerd. Daarvoor zouden de meeste bomen rondom moeten wijken. De gemeente wil ze vervangen door acht jaar oude exemplaren. © archief Ernesta Verburg

Omwonenden Oude Haven zijn terug bij af; ‘De meeste aanbevelingen worden aan de kant geschoven’

ZIERIKZEE - Het uur U nadert. Wordt het een Oude Haven mét behoud van de huidige 35 bomen of moeten de lindes toch het veld ruimen voor de restauratie van de kademuren? Die renovatie kan minder ingrijpend dan de gemeente van plan is, houdt een bewonerswerkgroep overeind na raadpleging van de TU Delft. Maar burgemeester en wethouders willen van geen alternatieven horen, concludeert onafhankelijk werkgroepvoorzitter Jan Geluk. ,,Daar waar de bewoners zich op voorhand bij alle aanbevelingen van de TU hadden neergelegd, doet het college dit niet.”

 1. Jens kan naar Amerika om zijn hersenen aan het werk te zetten; ‘Dit geeft houvast’
  PREMIUM

  Jens kan naar Amerika om zijn hersenen aan het werk te zetten; ‘Dit geeft houvast’

  ZIERIKZEE - ,,Yes we did it! Nee, eigenlijk deden jullie het!” De opluchting spat er van af bij Kim Witte. Dankzij gulle gevers is de 26.000 euro ingezameld die nodig is om met zoon Jens Redelijkheid naar het Amerikaanse Utah te reizen voor een speciale behandeling van zijn hersenaandoening. ,,Op 20 september vliegen we naar New York en op 24 september staat de eerste afspraak in de kliniek. Dit geeft weer houvast.”
 2. Gors blaast afvalestafette nieuw leven in: ‘John vindt het héél belangrijk om rommel tussen de plantjes vandaan te halen’
  PREMIUM

  Gors blaast afvalesta­fet­te nieuw leven in: ‘John vindt het héél belangrijk om rommel tussen de plantjes vandaan te halen’

  ZIERIKZEE - ,,Nee!” Leon schudt hard zijn hoofd wanneer wethouder Ankie Smit zijn naam noemt om een afvalgrijper te komen ophalen. Hij is absoluut niet van plan troep uit de bermen te gaan rapen rondom de kinderboerderij waar hij met andere cliënten van Gors hun dagelijkse werk hebben. Maar even later, wanneer het ‘officiële’ deel er op zit, heeft Leon toch ongezien de grijpstok, met zijn naam er op, van tafel gepakt en hobbelt hij met de meute langs de Mierenweg.
 3. Huizen op Schouwen-Duiveland ontruimd en gesloten: ‘Is er sprake van drugs, dan kennen we geen pardon’
  PREMIUM

  Huizen op Schou­wen-Duiveland ontruimd en gesloten: ‘Is er sprake van drugs, dan kennen we geen pardon’

  ZIERIKZEE - Burgemeester Jack van der Hoek sluit een huurhuis aan de Plevierstraat in Zierikzee voor drie maanden af in verband met mogelijke drugshandel. Volgens wooncoach Gérard van Wanrooij is het de eerste keer dat de gemeente deze maatregel toepast op een woning van Zeeuwland. ,,Om de loop naar dat adres er uit te houden en als duidelijk signaal dat dit niet wordt getolereerd.”