Volledig scherm
PREMIUM
Ruud van der Goot laat zijn levensverhaal opschrijven door Mimie de Wildt (links). Rechts van Van der Goot staan Wilma Jansen en zijn vrouw Gijs. © Marieke Mandemaker

‘Of ik gekke dingen heb meegemaakt? Héél gekke dingen!’

ZIERIKZEE - De avonturen van opa Ruud uit Bru uit de tijd dat hij aan vliegtuigen sleutelde, kennen ze in de familie onderhand wel. De verhalen komen regelmatig voorbij op verjaardagsfeestjes. En dankzij Mimie de Wildt blijven ze voor altijd bewaard in een boek.

Het is een paar jaar geleden dat een vrijwilliger van SMWO, de welzijnsstichting van Schouwen-Duiveland, haar coördinator vertelde dat ze haar leven graag op papier zou zetten. ,,Ze was ernstig ziek", vertelt Wilma Jansen. ,,We hebben haar geholpen met het maken van een levensboek. De vrijwilliger is inmiddels overleden, maar haar dochter heeft een prachtig boek over het leven van haar moeder.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.