Stefan Knuijt is componist en schrijft voor Crescendo een muziekstuk over de gebouwen en plaatsen in Dreischor,
zoals hier het oude stadhuis en de kazerne op de Ring.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Knuijt is componist en schrijft voor Crescendo een muziekstuk over de gebouwen en plaatsen in Dreischor, zoals hier het oude stadhuis en de kazerne op de Ring. © Marieke Mandemaker

Ode aan Dreischor van jonge componist Stefan Knuijt

DREISCHOR – Muziekvereniging Crescendo Dreischor bestaat 120 jaar. Om dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan, mag componist Stefan Knuijt (28) een muziekstuk maken met markante gebouwen van Dreischor erin bewerkt. ,,Het zwingelen van vlas kan ik misschien als ritme gebruiken.”

 1. Mariette Kamphuis blaast het stof van driehonderd jaar oud herbarium: Gedroogde bloemen zijn weer helemaal hip
  PREMIUM

  Mariette Kamphuis blaast het stof van driehon­derd jaar oud herbarium: Gedroogde bloemen zijn weer helemaal hip

  ZIERIKZEE - Gedroogde planten verzamelen was ooit een hobby van ultrarijke mensen, nu is het iets voor iedereen. Kunsthistoricus en biologisch bloemkweker Mariette Kamphuis uit Schipluiden blaast het stof van deze oeroude passie. Geïnspireerd door het driehonderd jaar oude herbarium in het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt ze met haar zus Hanneke hedendaagse varianten van de papieren vazen.
 2. Saskia Maaskant telt af naar uitreiking Thea Beckmanprijs, ook al zit ze midden in loodzware chemokuren
  PREMIUM

  Saskia Maaskant telt af naar uitreiking Thea Beckman­prijs, ook al zit ze midden in loodzware chemokuren

  BRUINISSE - Het nieuws dat ze lymfeklierkanker heeft, kwam 1,5 uur nadat Saskia Maaskant hoorde dat ze met haar boek ‘Meerminnen verdrinken niet’ op de shortlist staat voor de Thea Beckmanprijs. In één klap stortte haar wereld in. Voor even dan. De schrijfster schrijft zichzelf, en vele anderen, met humor door chemo’s en andere ellende heen. En telt ondertussen de dagen af tot de uitreiking van de prijs op zaterdag 18 september.