Volledig scherm
Raam met de heilige Willibrordus © PZC

O.L. Vrouwe op Zee kerk Burgh-Haamstede 60 jaar

BURGH-HAAMSTEDE – De Onze Lieve Vrouwe op Zee Kerk in Burgh-Haamstede bestaat 60 jaar. Dat werd zondag gevierd met een feestelijke Eucharistieviering onder leiding van pastoor Paul Verbeek uit Bergen op Zoom en pastoor Fons van Hees van de Pater Damiaanparochie waartoe deze kerk behoort.

De O.L. Vrouwe op Zee Kerk werd circa 20 jaar geleden met sluiting bedreigd, maar kreeg plots een groter belang nadat toeristenkerk De Ark in Renesse ter ziele ging. De katholieke kerk in Haamstede heeft vooral in het vakantieseizoen een grote betekenis voor de vele toeristen die de diensten bijwonen. 

De Eucharistieviering zondag was zeer druk bezocht. Medewerking werd verleend door het Sint Willibrorduskoor uit Zierikzee o.l.v. Kees van de Wouw jr. Tijdens deze dienst werden twee nieuwe glas-in-lood ramen met de beeltenissen van de heilige Willibrordus en de heilige Damiaan ingewijd. De ramen zijn een geschenk van een Duitse goede gever, die anoniem wil blijven. De twee heiligen flankeren het raam met Onze Lieve Vrouwe op Zee, dat twee jaar geleden al werd aangeboden.

Volledig scherm
Raam met Onze Lieve Vrouwe op Zee © PZC
Volledig scherm
Raam met de heilige Damiaan © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement