Volledig scherm
Een impressie van de invulling van het Gat van Nieuwerkerk. © Fraanje

Nu gaat het dan toch echt gebeuren: het Gat van Nieuwerkerk wordt vanaf januari bebouwd

NIEUWERKERK - Het gaat écht gebeuren. Na dik vijftig jaar braak te hebben gelegen, begint in januari de bouw op het Gat van Nieuwerkerk. Daar komen de supermarkten Jumbo en Aldi en wat dagwinkels. Vóór de bouwvak moet de boel klaar zijn.

,,Het heeft dertien jaar geduurd om de vergunningen binnen te krijgen, maar nu staat niets het meer in de weg'', volgens directeur Han van de Velde van aannemingsbedrijf Fraanje. Fraanje is één van de twee aandeelhouders van het betrokken projectontwikkelingsbedrijf De Stolp.

De invulling van de dagwinkels is nog niet bekend. Daar gaat de eigenaar van het huidige Jumbopand over, evenals over de nieuwe invulling van die locatie. Besprekingen daarover zijn nog gaande. Wel is al bekend wat er met de oude Aldi-locatie gaat gebeuren. Een deel van het Aldipand wordt afgebroken. Het achterste deel blijft behouden en gaat de verkoop in. Op het terrein, waar ook bouwmarkt Multimate is gevestigd, worden zes woon-werkkavels gerealiseerd. 

Entree

Het Gat van Nieuwerkerk is inmiddels omgedoopt tot de Entree van Nieuwerkerk. Daar kun je vanaf de komende zomer voor boodschappen terecht. De Aldi wordt 1200 vierkante meter groot, de Jumbo 1700 vierkante meter. Tussen beide supers komt een stuk met dagwinkels van zo'n 600 vierkante meter. Het parkeerterrein biedt plaats aan 271 auto's. Het terrein krijgt twee in- en uitritten. Ook wordt vanaf de parallelweg langs de N59 een fietspad richting Aldi aangelegd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement