Met een lawaaioptocht vroegen leerlingen en docenten van de Theo Thijssenschool in Zierikzee vorig jaar aandacht voor het ruimtetekort in hun school tijdens een vergadering van de raad
Volledig scherm
Met een lawaaioptocht vroegen leerlingen en docenten van de Theo Thijssenschool in Zierikzee vorig jaar aandacht voor het ruimtetekort in hun school tijdens een vergadering van de raad © Dirk-Jan Gjeltema

Noodlokalen Theo Thijssenschool pakken duurder uit en wie gaat dat betalen?

ZIERIKZEE - De zó dringend gewenste noodlokalen voor de brede school Theo Thijssen in Zierikzee zijn besteld, maar hoe ze bekostigd gaan worden is nog even de vraag.

De drie lokalen pakken duurder uit dan het bedrag dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld (392.000 euro). De raad ging uit van drie lokalen op de begane grond, maar dat kan stedenbouwkundig niet. Dus moet overgegaan worden op hoogbouw en dat zorgt voor een overschrijding van bijna 30.000 euro. 

Uitwijken naar andere scholen

Over de lokalen was toch al veel te doen. Volgens de regeltjes zou er bij ruimtetekort eigenlijk uitgeweken moeten worden naar scholen in de buurt waar wél ruimte is. Dat zag de school niet zitten, maar ook de gemeenteraad niet. Alle partijen gingen pal achter het plan staan voor noodlokalen.  

Overigens heeft ook de provincie geen toestemming gegeven voor de aanschaf van die lokalen. Zolang de gemeente onder preventief toezicht staat van de provincie kan ze die dus ook niet zomaar bekostigen, tenzij de regeltjes in het huisvestigingsplan voor onderwijs worden aangepast. Daar wordt op dit moment aan gewerkt.  

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM
    update: met video

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”