OSD-voorzitter David van de Plasse: ,,Het is echt van belang dat de enquête wordt ingevuld. Dan weten we per sector waar er behoefte aan is, aan welke vorm van hulp.”
Volledig scherm
OSD-voorzitter David van de Plasse: ,,Het is echt van belang dat de enquête wordt ingevuld. Dan weten we per sector waar er behoefte aan is, aan welke vorm van hulp.” © Johan van der Heijden

Nood onder Schouwen-Duivelandse ondernemers én de benodigde hulp wordt in kaart gebracht met corona-enquête

ZIERIKZEE - Dat de lockdown pijn doet bij steeds meer ondernemers is geen nieuws meer. Maar welke ondernemers dat precies zijn en hoe ze geholpen kunnen worden wil de Ondernemersvereniging Schouwen-Duiveland (OSD) in kaart brengen met een corona-enquête. Deel twee van een eerder gehouden enquête is deze week verspreid onder alle ondernemers op Schouwen-Duiveland.

 1. 

Motoriek van Zeeuwse jeugd is door corona nog groter punt van zorg geworden
  PREMIUM

  Motoriek van Zeeuwse jeugd is door corona nog groter punt van zorg geworden

  MIDDELBURG - De Zeeuwse basisschoolleerlingen bewegen slechter dan hun leeftijdsgenoten elders in het land. Dat wees een screening vóór de coronacrisis al uit en Patrick Vader, de manager Sport & Bewegen bij SportZeeland, vreest dat de situatie in de afgelopen twaalf maanden alleen maar schrijnender is geworden. ,,Vooral voor de kinderen is het erg”, geeft hij aan. ,,In de eerste acht levensjaren moet je een goede basis kunnen leggen voor de rest van je leven.”
 1. Gehandicapten blijven ‘gratis’ welkom met hun auto; Schouwen-Duiveland gaat geen parkeerkosten vragen
  PREMIUM

  Gehandicap­ten blijven ‘gratis’ welkom met hun auto; Schou­wen-Duiveland gaat geen parkeerkos­ten vragen

  ZIERIKZEE - Wil je parkeren in de binnenstad van Zierikzee, of op een andere plek in de gemeente waar een parkeermeter staat, dan moet je daarvoor betalen. Vanuit die gedachte heeft het Schouwse college van burgemeester en wethouders gekeken of ook gehandicapten moeten gaan betalen voor een parkeerplek. Dat gaat niet gebeuren. Het huidige parkeerbeleid ten aanzien van gehandicapten blijft gehandhaafd.
 1. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd

 2. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'