Volledig scherm
Ingrid Geerst met haar paarden © Dirk-Jan Gjeltema

Nog even, dan moet de manege in Burgh-Haamstede weg

BURGH-HAAMSTEDE – De paarden van Stichting Hippisch Zeeland aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede staan vandaag nog vrolijk buiten, maar de vraag is hoe lang dat nog zo zal zijn. “De manege is verkocht aan DPP Vastgoed. Zij hebben plannen om er recreatiewoningen te bouwen”, aldus bestuurslid Ingrid Geerst.

“Momenteel hebben wij een gebruikersovereenkomst, wat inhoudt dat we hier kunnen zitten totdat de bouwplannen definitief doorgaan. Voor de eigenaar is het prettig dat het nu niet leegstaat. In het begin werd hij regelmatig gebeld door politie of gemeente. Er is van alles gesloopt, zelfs al het koper is eruit gehaald.”

Andere locatie

Ingrid weet dat het verblijf hier tijdelijk is maar inmiddels beginnen ze toch bijna aan het derde seizoen. De kans is groot dat ze eind van dit jaar te horen krijgen dat ze weg moeten. “Zonde. Voorheen zaten we aan de Armhoeksweg bij Waverijn, maar daar moesten we weg, omdat dat allemaal natuurgebied werd. Het is te hopen dat we een andere locatie kunnen vinden. Dat wordt nog lastig. Qua ligging moet dat in het bestemmingsplan passen en het moet ook niet te ver van het bos en het strand zijn vanwege de buitenritten die we organiseren.”

Lees donderdag het hele interview met Ingrid in de PZC, editie Schouwen-Duiveland.