Volledig scherm
Peter van der Gaag © Dirk Jan Gjeltema

Nieuwe rector ziet gouden toekomst voor Pieter Zeeman

ZIERIKZEE - Scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman is begonnen aan zijn derde rector in goed drie jaar tijd. Maar het feit dát de scholengroep de vestiging in Zierikzee nog steeds een eigen rector waard acht, zegt volgens Peter van der Gaag veel over de toekomst die de directie ziet in het voortgezet onderwijs op Schouwen-Duiveland.

De 52-jarige Van der Gaag heeft zijn eerste week in Zierikzee er opzitten. Hij volgt Marcel de Looff op, die na een dienstbestek van één jaar vertrok in verband met een verschil van inzicht over veranderingen in het onderwijs en de organisatie van de school. De Looffs voorganger Sjef Lommen hield het zes jaar vol in Zierikzee. 

,Je weet natuurlijk vooraf nooit hoe het loopt, maar mijn ambitie is in ieder geval langer te blijven dan zeven jaar", zegt Van der Gaag. Die termijn heeft de raad van bestuur in Goes als garantie gegeven voor het voortbestaan van de scholengemeenschap op Schouwen-Duiveland. Tegen die tijd is het aantal leerlingen naar verwachting teruggelopen van 1070 nu naar 850, als effect van een afnemende bevolking. ,,Dat is de prognose. Ik ga voor méér", zegt Van der Gaag.

Lees het hele verhaal zaterdag in de PZC.