De Nieuwe Kerk in Zierikzee werd in 2012 van binnen en buiten gerestaureerd. Deze maand verdwijnt het gebouw opnieuw achter de steigers. Dit keer worden alle ramen vervangen.
Volledig scherm
De Nieuwe Kerk in Zierikzee werd in 2012 van binnen en buiten gerestaureerd. Deze maand verdwijnt het gebouw opnieuw achter de steigers. Dit keer worden alle ramen vervangen. © archief Dirkjan Gjeltema

Nieuwe Kerk in Zierikzee verdwijnt in de steigers voor restauratie buitenkant

ZIERIKZEE - De Nieuwe Kerk in Zierikzee krijgt een opknapbeurt. De Stichting Oude Zeeuwse Kerken gebruikt de stille coronaperiode om alle ramen te vervangen en het schilderwerk aan de buitenkant bij te werken. De kosten van het groot onderhoud worden geraamd op bijna een half miljoen euro.

 1. Alle Schouwen-Duivelanders mogen spaarpot omkeren voor een coronafonds, de gemeente wil gaan crowdfunden
  PREMIUM

  Alle Schou­wen-Duivelan­ders mogen spaarpot omkeren voor een corona­fonds, de gemeente wil gaan crowdfun­den

  ZIERIKZEE - ,,Het lijkt Robin Hood wel: geld halen bij de rijken en het uitdelen aan de armen.” Met een klein beetje kritiek werd donderdagavond met voltallige steun, een motie van de fracties van Leefbaar en CDA aangenomen om via crowdfunding een coronafonds op te richten voor bedrijven, instellingen en personen die buiten de boot vallen bij reguliere regelingen.
 1. Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon
  Play

  Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon

 2. Wéér onderzoek bij verdachte zaak-Ichelle
  Play

  Wéér onderzoek bij verdachte zaak-Ichel­le