Er is een opvolger voor Gerard Rabelink. Op 2 april wordt bekend gemaakt wie de nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is een opvolger voor Gerard Rabelink. Op 2 april wordt bekend gemaakt wie de nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland wordt. © Gemeente Schouwen-Duiveland

Nieuwe burgemeester voor Schouwen-Duiveland; Gerard Rabelink kan met een gerust hart met pensioen

ZIERIKZEE - In een periode dat Gerard Rabelink dacht aan stapje voor stapje afbouwen naar zijn pensioen, is het alle hens aan dek. Door de coronacrisis voelt het alsof hij aan de staart van zijn burgemeesterscarrière in het achterste karretje van een achtbaan is beland. Maar ondanks het advies van Binnenlandse Zaken om alle lopende benoemingsprocedures stil te leggen, kan Rabelink gewoon zoals gepland 12 mei vertrekken. Zijn opvolger staat klaar, laat de commissaris van de koning weten.

Rabelink had zich al voorzichtig voorbereid op een later afscheid van het gemeentebestuur van Schouwen-Duiveland. ,,Het schip verkeert in woelig water. Ik ben van mening dat de kapitein dan aan boord moet blijven. Dus mochten ze een beroep op mij doen, ben ik bereid aan te blijven", reageerde hij donderdagochtend nog op de mededeling vanuit het ministerie, over het in heel Nederland stilleggen van de lopende zoektochten naar nieuwe burgemeesters.

  1. Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’
    PREMIUM

    Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’

    ZIERIKZEE - Door de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus mogen bij een uitvaart van een overledene maximaal dertig mensen aanwezig zijn. ,,De aula’s zijn gevuld met leegte”, hoort Rosalinde van Ingen Schenau. ,,Zo triest!” Wanneer iedereen die noodgedwongen thuis moet blijven nu eens een bloem met persoonlijk kaartje op een lege stoel laat leggen, bedacht de Schouwse kunstenaar. ,,Dan ervaren de nabestaanden op het moment dat ze achter de kist binnen komen, toch nog de warmte van al die mensen om hen heen.”