Volledig scherm
Zeeanemoonweg in Renesse © Google Maps

Nieuwe appartementen in Renesse

RENESSE - Jongeren hoeven Renesse niet meer uit om op zichzelf te gaan wonen; ze kunnen binnenkort een appartementje huren aan de Zeeanemoonweg. Daar, op de plaats waar accountantskantoor WEA zat en ernaast, verrijst over twee jaar een complex met veertien appartementen en acht bedrijfsruimtes.

Eigenaar Ed Troost gaat ze bouwen. "Het komt eruit te zien als een rijtje huizen, oud en nieuw door elkaar. De appartementen variëren in grootte van zeventig tot 200 vierkante meter en zijn bedoeld voor zowel jong als oud."

Maar die jongeren, daar draait het met name om in Renesse. "Ik was op een avond in de Stulp met zestig jongeren en die riepen allemaal dat ze hier willen wonen, maar dat ze nergens terecht kunnen", vertelt Troost. "En omdat we die jeugd keihard nodig hebben in ons dorp, om de boel leefbaar te houden, wil ik daar werk van maken. Niet om geld te verdienen, nee, want winstgevend is dit project bepaald niet. Leuk wél!"

Van de bedrijfsruimtes zegt de ontwikkelaar de helft al te hebben verhuurd, onder meer aan Buurtzorg. Hij laat het eerste gebouw voor de zomer van 2017 neerhalen, het tweede erna. Daarna begint de nieuwbouw, die iets meer dan een jaar in beslag neemt.