Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw van 11 woningen aan het Riekusweel in Bruinisse in 2014. © DirkJan Gjeltema

Nieuwbouw in Bruinisse is hard nodig

BRUINISSE - Nieuwbouw van woningen in Bruinisse is niet voor leegstand. Zowel onder jongeren als zestigplussers bestaat een directe behoefte aan een betaalbaar appartement of rijtjeshuis. Dat blijkt uit een representatieve enquête uitgevoerd door de dorpsraad.

In totaal hebben 231 mensen de vragenlijst  op internet ingevuld. Dat is een ondergrens, legt initiatiefneemster Irene Mens uit. Per huishouden kon maar één iemand reageren. Dat was om te voorkomen dat de enquête door de zelfde persoon vaker zou kunnen worden beantwoord en daarmee niet representatief was. Dus in de praktijk is de behoefte aan een huis in Bruinisse mogelijk nog groter dan uit het onderzoek van de dorpsraad kan worden afgeleid, aldus Mens.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schouwen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksysteem via internet
    PREMIUM

    Schou­wen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksys­teem via internet

    ZIERIKZEE - Ruim duizend handtekeningen haalde Adri Moelijker op tegen het weghalen van oude grafstenen door de gemeente. Het haalde niets uit. Maar ook het compromis van een aantal raadsfracties om dan op z'n minst de namen van die overledenen te verzamelen in een digitale zuil op de begraafplaatsen, sterft nu een stille dood. Dat wordt burgemeester en wethouders evengoed te duur, laten ze de raad weten.