Volledig scherm
Kloosterweg in Noordgouwe. © Google Maps

Nieuw raadsel rond fatale aanrijding in Noordgouwe

NOORDGOUWE - De bestuurder van de bestelbus die zaterdag betrokken was bij de fatale aanrijding in Noordgouwe, heeft volgens de politie voor een nieuw puzzelstukje gezorgd.

De 44-jarige man uit Dreischor zegt die ochtend nog iemand in de auto te hebben gehad en dat hij die ergens heeft afgezet. "Maar hij vertelt niet wie het is en waar hij diegene heeft afgezet”, aldus politiewoordvoerder Mireille Aalders. De politie roept de vermeende passagier daarom op zich te melden, zodat duidelijk wordt wat er precies is gebeurd op de Kloosterweg.

Bij de aanrijding kwam de bestuurster van een motor, een 29-jarige vrouw uit Noordgouwe, om het leven en raakte de man die bij haar achterop zat, en van wie de motor was, zwaargewond. Het stel kwam net van een motorclub. De toestand van haar bijrijder (36) is nu stabiel, maar hij zou nog niet in staat zijn te communiceren. Wel hebben zich bij de politie getuigen gemeld. De politie heeft van beide mannen bloed afgenomen, dat momenteel door het Nederlands Forensisch Instituut wordt onderzocht.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.