Daniël (op de voorgrond) en zijn neef Van Belzen planten helmgras in de duinen van Westenschouwen.
Volledig scherm
Daniël (op de voorgrond) en zijn neef Van Belzen planten helmgras in de duinen van Westenschouwen. © Sandra Schimmelpennink

Nieuw helmgras voor Schouwse duinen na zuidwesterstormen

WESTENSCHOUWEN - Door de zuidwesterstormen in de eerste maanden van 2020 moest er wat gedaan worden om de kust en duinen bij Westenschouwen een handje te helpen. 

De neven Daniël (donkere broek) en Hans van Belzen doen dat door helmgras te planten in opdracht van het waterschap. Het helmgras houdt de verstuiving van zand tegen waardoor deze niet over de duinen waait en het bevordert ook de groei van de duinen. Het helmgras wordt op een andere plek geoogst en afgesneden op de juiste hoogte en herplant.

  1. Flierefluiter Maris Bom vindt uiteindelijk zijn route
    PREMIUM
    ik werk op schouwen-duiveland

    Fliereflui­ter Maris Bom vindt uiteinde­lijk zijn route

    BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft even geduurd tot Maris Bom (37) zich rijp genoeg voelde om het bedrijf van zijn vader over te nemen. ,,Ik was nogal een flierefluiter’’, lacht hij wat verontschuldigend. Begin dit jaar zette hij toch de stap. Inmiddels verzorgt hij met DPA in Burgh-Haamstede wereldwijd allerlei soorten transport. Vervoer naar Afrika is zijn specialiteit. Niet vreemd gezien zijn achtergrond.