Volledig scherm
Morjak in Studio Fokker, met van links naar rechts Wiebe Radstake, Frans Blanker, Nathanael Boelen, Stefan Fokker en Olaf Willemsen. © Ernesta Verburg

Nieuw album én documentaire van muziekformatie Morjak

VIDEOZIERIKZEE - Muziekformatie Morjak, met frontman Wiebe Radstake uit Zierikzee, lanceert binnenkort een nieuw album genaamd GANG IS ALLES/ALLES GAAT OM. Die plaat verschijnt in elpeevorm en wordt 28 mei gepresenteerd in filmtheater FiZi.

Het uitgangspunt van deze plaat was een tiendaagse zeilzwerftocht met twaalf muzikanten aan boord van de Stoere Eenvoud. Deze zeilklipper, met zanger/frontman Wiebe Radstake aan het roer, voer afgelopen zomer van Zierikzee via Dordrecht, Rotterdam, Gouda, Haarlem, Amsterdam, Enkhuizen naar Terschelling. Overal waar het kon, werd muziek gemaakt. In sluizen, havencafés, maar ook in havens met passanten als publiek.

Na deze tour doken de muzikanten de studio in om negen nummers op te nemen. Ter promotie van het nieuwe album komt er in mei en juni weer een tour, hoewel een kleine tour, gezien het aanstaande vaderschap van de frontman.

Tijdens de optredens wordt een documentaire over Morjak getoond die door Marie Sarah is gemaakt tijdens de zeilzwerftocht. De documentaire is ook nu al te zien, op YouTube.