Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Nieuw afscheidshuis Zierikzee houdt open dag

ZIERIKZEE - Afscheidshuis De Omarming, het nieuwe rouwcentrum van Monuta en Uitvaartzorg Schouwen-Duiveland, houdt zaterdag 20 januari van 11.00 tot 16.00 uur open huis.  

De Omarming heeft drie ruimtes waar afscheid kan worden genomen van een overledene. Twee kamers zijn exclusief voor Monuta. De derde kan ook door andere begrafenisondernemers worden gebruikt. Het afscheidshuis is gevestigd op de plaats van het voormalige mortuarium, naast het ziekenhuis in Zierikzee. De officiële opening is op vrijdag 19 januari. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.