In 2013 gingen de schuren van boerderij De Lelie aan de Brouwerijstraat in Noordgouwe tegen de vlakte om ruimte te maken voor het woningbouwproject De Lelie. Nu komen er geen tien eengezinswoningen, maar vijf levensloopbestendige woningen en een vrijstaande woning.
Volledig scherm
In 2013 gingen de schuren van boerderij De Lelie aan de Brouwerijstraat in Noordgouwe tegen de vlakte om ruimte te maken voor het woningbouwproject De Lelie. Nu komen er geen tien eengezinswoningen, maar vijf levensloopbestendige woningen en een vrijstaande woning. © Dirkjan Gjeltema

Niemand wilde een rijtjeshuis, daarom komen er nu levensloopbestendige woningen aan de Brouwerijstraat in Noordgouwe

NOORDGOUWE - Het is achteraf makkelijk praten, maar na bijna 10 jaar weet Hans Boogert dat hij in de Brouwerijstraat in Noordgouwe op het verkeerde paard heeft gewed. Het plan om daar tien geschakelde eengezinswoningen te bouwen op de plek van boerderij De Lelie blijkt een mislukking. Daarom komt het Oosterlandse bouwbedrijf met een nieuw idee: vijf levensloopbestendige woningen.

 1. 20.000 kilo aan afgedankte kerstbomen in de versnipperaar: ‘Maar volgend jaar weer vreugdevuren’
  PREMIUM

  20.000 kilo aan afgedankte kerstbomen in de versnippe­raar: ‘Maar volgend jaar weer vreugdevu­ren’

  ZIERIKZEE - Dit jaar geen fanatieke jongens en meiden die voor een extra zakcentje straat na straat afstruinen op zoek naar afgedankte kerstbomen. De traditionele vreugdevuren waren verboden in verband met de coronamaatregelen. Dus stuurde de gemeente de eigen medewerkers voor één keer op pad. Het resultaat: 20.000 kilo aan kerstbomen voor de versnipperaar. ,,Maar volgend jaar in principe gewoon weer de vreugdevuren”, zegt milieuwethouder Ankie Smit.
 1. Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes
  Play

  Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes

 2. Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle
  Play

  Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle