Volledig scherm
Herinnering aan een eerdere deelname van Reddingsbrigade Zierikzee aan manifestatie Serious Rescue. © Wim de Rijke

Nauwelijks animo voor Serious Request; zwemactie gaat niet door

ZIERIKZEE - De interesse op Schouwen-Duiveland om mee te doen aan acties voor Serious Request valt tegen. De sponsoractie van het Rode Kruis is afgeblazen en Reddingsbrigade Zierikzee krijgt geen team bijeen voor het onderdeel Serious Rescue. De Strandreddingsbrigade Westerschouwen doet wel mee.

Slechts twee kinderen hadden zich aangemeld voor de sponsorzwemactie van het Rode Kruis die voor zaterdagmiddag gepland stond in sportcentrum Laco in Zierikzee. De opbrengst was voor de strijd tegen mensenhandel van kinderen, het goede doel van Serious Request 2019. 

Volledig scherm
Met 350 leden van reddingsbrigades werd overnacht in sporthallen © Wim de Rijke

Ook de Reddingsbrigade Zierikzee kreeg, evenals vorig jaar, geen team bijeen om met twee boten mee te doen aan het onderdeel Serious Rescue. Dat is een driedaagse vaartocht met 35 reddingsbrigades uit het hele land: dit jaar van Veendam naar Groningen.

De Strandreddingsbrigade Westerschouwen doet wel mee. ,,Wij hebben 160 leden en gelukkig zijn er dit jaar weer tien mensen die mee kunnen en willen varen om met een estafettetocht geld in te zamelen”, zegt  voorzitter Jesse van Meggelen.