Volledig scherm
Vrijwillige natuurbeheerders aan het werk in de Sasput. © Marcel Modde

Natuurvrijwilligers maken korte metten met wildgroei op eiland Sasput

videoSCHUDDEBEURS  - De werkgroep Actief Terreinbeheer slaat z'n vleugels uit. De vrijwillige natuurbeheerders hebben van de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland een eigen bootje gekregen, zodat nu ook onbereikbare plekken in en langs het water makkelijker kunnen worden bereikt. 

Zaterdag werd daar gelijk enthousiast gebruik van gemaakt. Op het eiland in de Sasput tussen Schuddebeurs en Dreischor stortten zich 23 noeste werkers op goed 25 jaar wildgroei van wilgen, braamstruiken en vlierbes. Onder hen vijf leerlingen van scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman, die het begin van hun kerstvakantie vol overgave inruilden voor een paar uur werken in de buitenlucht. 

Van de wilgentakken werden ter plekke houtwallen gemaakt, als schuilplaats en leefplek voor heel wat diersoorten, vertelt coördinator Henk Dalebout. Zijn werkgroep stak dit jaar in totaal 614 uur in het landschap van Schouwen-Duiveland. En ook de oudste vrijwilliger Wies Rombouts (80) draait nog altijd zijn uurtjes mee. ,,Onze uitblinker. Hij is er altijd met veel inzet en humor."

In de PZC woensdag een reportage over het werk op het eilandje in de Sasput.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement