Het loopt 's middags nog niet echt storm op de ijsbaan aan de Mauritslaan in Zierikzee, maar het bestuur van de Zierikzeesche IJsvereniging heeft er dan ook nog niet veel ruchtbaarheid aan gegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het loopt 's middags nog niet echt storm op de ijsbaan aan de Mauritslaan in Zierikzee, maar het bestuur van de Zierikzeesche IJsvereniging heeft er dan ook nog niet veel ruchtbaarheid aan gegeven. © Marieke Mandemaker

Na vreselijk dubben is het schaatsseizoen in Zierikzee officieel geopend

ZIERIKZEE - ,,We hebben vreselijk zitten dubben: moeten we open of niet? Maar de mensen willen en gaan schaatsen, dan kunnen ze het maar beter hier doen.” Voorzitter Martijn den Boer van de Zierikzeesche IJsvereniging staat donderdag te glunderen bij de ijsbaan aan de Mauritslaan in Zierikzee. Het is de eerste verenigingsbaan op Schouwen-Duiveland die dit jaar officieel open is.

 1. Het wil maar niet lukken met de regels voor zonneparken op Schouwen-Duiveland: ‘Leuke initiatieven vallen stil’
  PREMIUM

  Het wil maar niet lukken met de regels voor zonnepar­ken op Schou­wen-Duiveland: ‘Leuke initiatie­ven vallen stil’

  ZIERIKZEE - Een set zonnepanelen op het dak van je huis, kan nog wel. Maar ondernemers die hun bedrijf met zonne-energie de toekomst in willen helpen, moeten voorlopig nog op hun handen blijven zitten. De negen partijen in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland kunnen het maar niet eens worden over de uitgangspunten voor de ruimtelijke spelregels voor een duurzame energievoorziening. En dat is niet de eerste keer.
 1. Winkeliers en horecabazen in Terneuzen zijn maatregelen zat
  Play

  Winkeliers en horecaba­zen in Terneuzen zijn maatrege­len zat

 2. Rob Jetten: Lasten van kerncentrale moeten we met zijn allen dragen
  Play

  Rob Jetten: Lasten van kerncentra­le moeten we met zijn allen dragen