Mantelzorgmakelaar Betty Lefrandt uit Kerkwerve komt met haar bedrijf Zie Jou vanaf 8 november bij mensen thuis en helpt hen hun weg te vinden in het doolhof van regelingen en vooral mogelijkheden die er voor mantelzorgers zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Mantelzorgmakelaar Betty Lefrandt uit Kerkwerve komt met haar bedrijf Zie Jou vanaf 8 november bij mensen thuis en helpt hen hun weg te vinden in het doolhof van regelingen en vooral mogelijkheden die er voor mantelzorgers zijn. © Marieke Mandemaker

Na het herseninfarct van haar man deed Betty (40) iets heel moeilijks: hulp vragen. Nu helpt ze anderen over die drempel

KERKWERVE - Vijf jaar geleden had Betty Lefrandt (40) uit Kerkwerve nog nooit van het woord mantelzorger gehoord. Toen haar man Dale (49) een herseninfarct kreeg, zette dat hun beider leven van het ene op het andere moment op zijn kop. Betty werd mantelzorger én deskundige in het zoeken naar hulp om overeind te blijven. Ze besloot zich er zelfs in te specialiseren. Maandag 8 november gaat Lefrandt als eerste mantelzorgmakelaar van Schouwen-Duiveland aan de slag.

  1. Gezocht: jongeren die geen idee hebben wat ze willen, maar die misschien prima zelfstandig ondernemers zijn
    PREMIUM

    Gezocht: jongeren die geen idee hebben wat ze willen, maar die misschien prima zelfstan­dig onderne­mers zijn

    BURGH-HAAMSTEDE - Er zijn er zat van. Jongeren die géén idee hebben wat ze met hun leven willen. Die van school af gaan, geen baan hebben en maar wat rondlummelen. Of die (nog) wel op school zitten, maar dreigen af te haken. Pro Work in Burgh-Haamstede is precies naar die jongeren op zoek. Met het gratis programma Speed You Up worden jongeren klaargestoomd om een eigen bedrijfje te beginnen.