Steven van Roemburg en Nathalie Antes sluiten per 1 april de deuren van hun Winebar Gris Sec in het voormalige Chinese restaurant aan de Hoofdpoortstraat in Zierikzee.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven van Roemburg en Nathalie Antes sluiten per 1 april de deuren van hun Winebar Gris Sec in het voormalige Chinese restaurant aan de Hoofdpoortstraat in Zierikzee. © Marieke Mandemaker

Na exact twee jaar sluit wijnbar Gris Sec in Zierikzee de deuren

ZIERIKZEE - Exact twee jaar nadat ze openden, sluiten Steven van Roemburg en Nathalie Antes de deuren van hun wijnbar Gris Sec in Zierikzee. ,,Op 1 april leveren we de sleutel in, de laatste dag dat we open zijn is op 27 maart", zegt Antes. De reden: ,,Een klein deel heeft met corona te maken, maar het voornaamste is dat we er niet uitkomen met de pandeigenaar.”

 1. Waxinelichtjes als eerbetoon aan de overledenen van Zonnemaire, voordat hun grafzerk wordt vernietigd
  PREMIUM

  Waxine­licht­jes als eerbetoon aan de overlede­nen van Zonnemaire, voordat hun grafzerk wordt vernietigd

  ZONNEMAIRE - 708 windlichtjes en evenveel waxinelichtjes. Op elk graf één. ,,Het is het laatste en ook het enige dat we nog kunnen doen”, zegt Rosalinde van Ingen Schenau. Samen met haar man René en dorpsgenoten Ingrid en Tommy Katilas houdt ze in de schemer op Stille Zaterdag met het plaatsen van de kaarsjes een eregroet voor alle overledenen op de algemene begraafplaats van Zonnemaire.
 1. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd

 2. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'