Volledig scherm
PREMIUM
Neptunus wordt aan boord van een mosselkotter getakeld. © Peter Kouijzer

Mosselkotters blijven Neptunus uit de Oosterschelde takelen tijdens de Havendagen in Zierikzee

Het is een mix van oud en nieuw. De 32ste editie van de Havendagen in Zierikzee kenmerkt zich door nieuwe evenementen, zoals bezichtiging van historische reddingsschepen een Kinderplein en een reünie voor oud-Zierikzeeënaars. Maar ook wordt Neptunus nog door de mosselkotters van de zandbank gehaald.

Het is een feest van, in en rond de Nieuw Haven’’, benadrukt Joachim Schot, bestuurslid van de organisatie. ,,Vorig jaar hebben we even overwogen het festijn eventueel ‘Mosseldagen’ te gaan noemen, maar Bruinisse heeft al zijn mosselfeesten en dit jaar hebben we het er niet meer over. Het blijven gewoon de Havendagen.’’

Volledig scherm
De mosselen vinden elk jaar gretig aftrek tijdens De Havendagen © Peter Kouijzer

Natuurlijk weet Schot ook wel dat veel bezoekers gretig afkomen op de mosselen die op zaterdagmiddag aan de kade worden gekookt.  Helaas is het dit keer niet zo heel best met de opbrengst, laat hij weten. ,,Aan de oostkant van de Zeelandbrug zijn een heleboel mosselen dood gegaan, waarschijnlijk door een schuimalg. Aan de andere kant van de brug merken we er ook wat van. Dat is dus niet het meest florissante dat je als mosselvisser kan overkomen’’, zegt hij. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement