Volledig scherm
Naailes voor moslima's © Dirk-Jan Gjeltema

Moslima's krijgen naailes in de kerk

ZIERIKZEE - Moslimvrouwen -soennitische, sjiietische, alles door elkaar- maar ook jezidi en halleluja-christenen, krijgen elke week naailes in de christelijk gereformeerde kerk van Zierikzee. De ideale samenleving op honderd vierkante meter.

,,Draai eens om. Moooooi! Prachtig! Beeldschoon!” Wie haar creaties aan Sucdi Mahamud laat zien, kan rekenen op een stapeltje superlatieven. De Somalische, woonachtig in Zierikzee, was acht jaar geleden de eerste die deelnam aan de naailessen bij de de christelijk gereformeerde kerk. 

,,Ik wilde zelf kleren maken, maar vooral wilde ik andere vrouwen ontmoeten. Toen ik hier net was, kende ik helemaal niemand. Ik had een baby en die huilde alleen maar. Ik wilde iets leuks.”

En dat vond de moslima in de christelijk gereformeerde kerk. ,,Het maakt mij niet uit waar het is. De vrouwen zijn heel lief en we vieren onze feesten samen. Kerstmis, suikerfeest, wij doen alles samen.”

Zelfs bidden, vertelt coupeuse Ineke Legemaate verder. ,,Ieder op onze eigen manier. Dan zien we hoe consequent moslims zijn. Ik vouw mijn handen en ik bid, waar ik ook ben, drie keer per dag. Maar zij maken er vijf keer een ritueel van. Ze was zich van tevoren, ze leggen een schoon kleed neer. Daar kunnen wij nog wat van leren.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement