Volledig scherm
De fontein bij het pompstation. © Dirk-Jan Gjeltema

Monumentaal pompstation in Zierikzee te koop

ZIERIKZEE - Wie er altijd van heeft gedroomd te wonen in het oude aanjaagstation bij Zierikzee, kan nu zijn kans grijpen: het pand mét beroemde fontein staat te koop voor het grote publiek.

Eigenaar Evides heeft de afgelopen tijd met diverse organisaties onderhandeld over verkoop, maar tevergeefs. De laatste gesprekspartner was de Stichting Renesse. ,,Maar die had alleen interesse in de fontein en niet in het gebouw", vertelt woordvoerder Lydia Slob. ,,Wij hebben er toen voor gekozen om het als een geheel, de aanjager met fontein, te verkopen."

Het waterbedrijf had het gebouw aan de Zandweg in Zierikzee tot 2013 in gebruik de waterdruk op het eiland mee op peil te houden. De leidingen die er nog liggen, worden weggehaald. Verder is het vanbinnen helemaal leeg.

Drieënhalve ton moet het gebouw op de lap grond van vierduizend vierkante meter kosten. Verkoop gaat via inschrijving. Het pand heeft nu nog een maatschappelijke bestemming maar dat kan in overleg met de overburen, de gemeente Schouwen-Duiveland, worden aangepast.

Mocht de koper wel het gebouw willen en niet de fontein, dan gaat die laatste alsnog naar Stichting Renesse, aldus Evides.

Volledig scherm
Het oude aanjaagstation bij Zierikzee staat te koop. © Ton van den Nouweland
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement