Volledig scherm
Artists impression Mondragon © Studio Bink

Mondragon moet weer de trots van Zierikzee worden

ZIERIKZEE - Zomer 2019 opent Hotel Mondragon de deuren. In het stadslogement worden ook restaurant Cristó en grand-café Het Gouden Elfje opgenomen. Exploitant Govert Janzen poetst zijn pareltje flink op. 

Janzen kan bouwen op ruim dertig jaar ervaring in de hotelwereld. Zijn tot dusver laatste kunstje verrichte hij bij het Badhotel in Domburg, dat het onder zijn leiding volledig over een andere boeg gooide en zo het aloude luister hervond. In november maakte hij de overstap naar Mondragon: een volledig kaalgeslagen monumentaal pand en een lap bouwterrein aan de achterkant. Alles moet letterlijk van de grond af aan worden opgebouwd. Er is nog niks. ,,En dat is het mooiste wat er is", zegt de hotelier zonder aarzeling. ,,Ik verzamel al tien jaar ideeën met dit in mijn achterhoofd."

Het restaurant en belendende grand café aan de Oude Haven gaan weliswaar deel uit maken van het etablissement, maar opereren ook afzonderlijk, benadrukt Janzen. ,,Ze krijgen ook hun eigen naam: Cristó (naar de voornaam van Mondragon) en Het Gouden Elfje (het nummer van het pand). Ik wil ook geen grote letters op de gevels. Zo kan iedereen straks gewoon bij Cristó's eten en niet in een hotel. Dat voelt toch heel anders." Aan de voorkant van het café (hoek Paardenstraat) komt een winkeltje waar broodjes, patisserie en salades worden verkocht. Om ter plekke te eten als ontbijt, lunch of late middag snack, maar ook om mee te nemen. Het restaurant krijgt zo'n zestig plaatsen en richt zich op de Franse keuken. Janzen: ,,Mijn ambitie is toe te werken naar een bib gourmand of Michelinster."

Mondragon krijgt verder 38 kamers en drie suites. De bouw begint naar verwachting in maart. In totaal gaat het stadslogement werk bieden aan zo'n twintig mensen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement