Volledig scherm
Projectontwikkelaar DPP kocht de voormalige manege in 2012. © Dirkjan Gjeltema

Mogelijkheid voor nieuwe manege in Kop van Schouwen blijft

BURGH-HAAMSTEDE - De nieuwbouw van een hotel aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede staat de komst van een nieuwe manege in de Kop van Schouwen niet in de weg. Ondanks het verdwijnen van manege Lisiduna blijft die mogelijkheid op een andere plek bestaan, aldus burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Op het terrein van de voormalige manege wil DPP Projectontwikkeling onder de naam Ter Zand een complex met 49 suites en 32 vrijstaande lodges bouwen. In maart is begonnen met de sloop van de oude gebouwen. De raad stemde ruim een jaar geleden al in met het hotelplan, onder de voorwaarde dat er een andere ontsluitingsweg zou worden aangelegd voor het verkeer naar en van de accommodatie. Dat moet de druk van de Hogeweg afnemen.

Het college heeft deze week de laatste procedure voor de bouw van het hotel in gang gezet, met goedkeuring van de aangevraagde omgevingsvergunning. De uitvoering van dit plan zorgt voor een ‘ruimtelijke verbetering van het gebied’, aldus B en W. Belanghebbenden krijgen zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de vergunning. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement