Volledig scherm
© Esme Soesman

Mogelijk tweede auto EWSD in Zierikzee

ZIERIKZEE - De kans is groot dat in Zierikzee een tweede elektrische auto komt te staan van EWSD (Energie Werkt Schouwen-Duiveland). Dat is één van de voorlopige resultaten van de maandagavond gehouden Dag van de Dialoog, waarbij tientallen mensen met elkaar aan tafel schoven om te praten over mobiliteit op Schouwen-Duiveland. 

Waaronder ook Willem van Zalm van EWSD en Guido Fioole van Fioole Auto's in Zierikzee. EWSD heeft al een tijdje een project lopen bij de Duinen van Haamstede. Met de elektrische auto die daar voor de deur staat, kunnen bewoners van de Duinen de hort op om leuke dingen te doen; zoals het bezoeken van markt of supermarkt. 

De chauffeurs zijn mensen die in de bijstand zitten en door EWSD worden opgeleid tot taxichauffeur. De auto is populair onder bewoners en is bijna volcontinue bezet. Onder meer vanuit zorgcentrum Borrendamme is al eerder belangstelling voor dit initiatief getoond. Fioole heeft een elektrische auto voor de deur staan en is bereid om die wagen voor een soortgelijk project in Zierikzee in te zetten, meldde hij aan de dialoogtafel. 

Medio januari wordt met elkaar over de mogelijkheden doorgepraat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement