Volledig scherm
Op deze plek zou een nieuwe steiger moeten komen vanwege de vele val- en glibberpartijen van duikers die de Grevelingen in willen. © NOB

Mogelijk nieuwe duiksteiger bij het gemaal in Dreischor

DREISCHOR - Aan het einde van de Zuid Langeweg bij het gemaal in Dreischor komt waarschijnlijk een nieuwe duiksteiger. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en gemeente Schouwen-Duiveland zijn daarover in overleg.

Dreischor Gemaal is een populaire duiklocatie op Schouwen-Duiveland. Duikers zien er op zo’n vier meter diepte in de Grevelingen onder andere kreeft, mossels, oesters, paling, steurgarnalen- en krabben en zeedonderpad. Er wordt veel onder water gefotografeerd.

Na de zoveelste valpartij belde duiker Marga Sipon de NOB, dat daarop een wensenlijstje neerlegde bij de gemeente. Hoe kunnen duikers gemakkelijker te water? De NOB probeert door heel Nederland duikplaatsen te verbeteren.

,,Ik heb bij Dreischor Gemaal inmiddels al zoveel duikers onderuit zien gaan, maar waarom eigenlijk? Er zijn tegenwoordig steeds meer mooie duiktrappen en duiksteigers. Waarom niet eentje bij een van de oudste duikstekken van Zeeland?”, vraagt Marga Sipon zich op een duikerssite af. Eerder vroeg ze aan Staatsbosbeheer of duikstek ‘t Dolfijntje, bij de haveningang van de Brouwersdam, officieel verboden gebied is voor duikers. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement