Volledig scherm
Marmeren plaat, gevonden op de Brouwersdam © Bende van het Strand

Mogelijk fragment grafsteen gevonden op Brouwersdam

BROUWERSDAM – Leden van ‘de Bende van het Strand’ hebben zaterdag op de Brouwersdam een stuk marmer gevonden dat vermoedelijk een onderdeel vormt van een grafsteen of gedenksteen. 

De ‘Bende van het Strand’ is een stichting die kort geleden in het leven is geroepen om de kustlijn van Schouwen-Duiveland schoon te houden. Initiatiefnemer is Erik de Vries. Hij was zaterdagochtend met enkele vrijwilligers van deze stichting onderweg naar het strand van Renesse. 

,,Op de Brouwersdam zagen we die marmeren plaat liggen van circa 40 bij 15 cm en ongeveer 10 cm dik. Het lijkt mij persoonlijk een onderdeel van zo’n gedenkteken dat je soms langs de kant van de weg ziet staan. De plaat heeft duidelijk als onderdeel ergens op gemonteerd gezeten’’, vertelt De Vries. 

Hij heeft de marmeren plaat bij de politie in Zierikzee gebracht, waar ze eveneens denken aan een deel van een grafsteen of gedenksteen. Wie er wellicht iets meer over weet of een beschadigd monumentje heeft aangetroffen, kan zich melden bij de politie in Zierikzee.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement