Marmeren plaat, gevonden op de Brouwersdam
Volledig scherm
Marmeren plaat, gevonden op de Brouwersdam © Bende van het Strand

Mogelijk fragment grafsteen gevonden op Brouwersdam

BROUWERSDAM – Leden van ‘de Bende van het Strand’ hebben zaterdag op de Brouwersdam een stuk marmer gevonden dat vermoedelijk een onderdeel vormt van een grafsteen of gedenksteen. 

De ‘Bende van het Strand’ is een stichting die kort geleden in het leven is geroepen om de kustlijn van Schouwen-Duiveland schoon te houden. Initiatiefnemer is Erik de Vries. Hij was zaterdagochtend met enkele vrijwilligers van deze stichting onderweg naar het strand van Renesse. 

,,Op de Brouwersdam zagen we die marmeren plaat liggen van circa 40 bij 15 cm en ongeveer 10 cm dik. Het lijkt mij persoonlijk een onderdeel van zo’n gedenkteken dat je soms langs de kant van de weg ziet staan. De plaat heeft duidelijk als onderdeel ergens op gemonteerd gezeten’’, vertelt De Vries. 

Hij heeft de marmeren plaat bij de politie in Zierikzee gebracht, waar ze eveneens denken aan een deel van een grafsteen of gedenksteen. Wie er wellicht iets meer over weet of een beschadigd monumentje heeft aangetroffen, kan zich melden bij de politie in Zierikzee.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’
  PREMIUM

  Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’

  ZIERIKZEE - Om je vingers bij af te likken. Zo mooi wordt het Blauwe Bolwerk van Zierikzee weer, ziet gemeentelijk projectleider Jan Quist tevreden. Het kleurverschil tussen de authentieke en nieuw gezaagde natuursteen uit de Waalse groeve is binnen een jaar of tien nauwelijks meer zichtbaar, verzekert restauratiespecialist Marcel van Rooijen van aannemingsbedrijf Leenhouts.
 2. Bewoners en ondernemers zijn schade en overlast vrachtwagens in historisch stadscentrum beu
  PREMIUM

  Bewoners en onderne­mers zijn schade en overlast vrachtwa­gens in historisch stadscen­trum beu

  ZIERIKZEE - Bewoners en ondernemers aan de Melkmarkt en Meelstraat in Zierikzee zijn het beu. Voor de zoveelste keer hebben vrachtwagens schade veroorzaakt in de smalle straten. Ze willen dat de gemeente ingrijpt, voordat het echt uit de hand loopt. ,,Een terrastafel is nog te vervangen, maar ik wil er niet aan denken dat een chauffeur straks een kind over het hoofd ziet in zijn blinde hoek", zegt Eline Praet.
 3. Bodem schatkist Schouwen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten
  PREMIUM

  Bodem schatkist Schou­wen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten

  ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland kan zich opmaken voor een hete herfst, waarin pijnlijke keuzes gemaakt zullen moeten worden. Door allerlei financiële onzekerheden waarmee de gemeente kampt, is het volgens wethouder Daniël Joppe onmogelijk voor de lange termijn een positieve planning te maken. Na de recente bezuinigingsronde die 3,2 miljoen euro opleverde, weet Joppe ook niet meer waar hij het moet zoeken.