Volledig scherm
De Markt in Brouwershaven. © Google Maps

Miscommunicatie nekt stadsvisie Brouwershaven

BROUWERSHAVEN -  De stadsraad van Brouwershaven stopt met voorbereidingen van de stadsvisie. Het geld dat de raad dacht te krijgen voor het toekomstplan, komt niet. Miscommunicatie tussen stad en bestuur.

Brouwershaven kan wel een opkikker gebruiken, kaartte de stadsraad vorig jaar aan in het gemeentehuis. Dat vonden ze daar ook: 75.000 euro zou vrijkomen om de smalstad te revitaliseren.

Samen met een landschapsarchitect ging de stadsraad aan de slag met de stadvisie. Het gemeentehuis werd op de hoogte gehouden. In december was er nog een afspraak, in januari was er nog mailcontact. Maar toen werd het stil. Tot de stadsraad hoorde dat er helemaal geen geld komt.

Tussendoor is namelijk nog een amendement aangenomen. ,,Daarin staat dat de regie wordt gelegd bij de gemeente", zegt wethouder Wout van den Berg. ,,Met dat besluit komen eerdere besluiten te vervallen. Ook geldelijke toezeggingen."

Terwijl de stadsraad nou juist dacht dat met dat amendement de regie bij de stadsraad werd gelegd. ,,Wij voelen ons niet serieus genomen", schrijft Hanno Canters namens de stadsraad.

Verkeerde interpretatie of verkeerde uitleg? Allebei, zegt LSD-raadslid Robbert Lievense. ,,We zijn al heel lang regiegemeente, maar als we iets niet kunnen is het regie voeren. Dus we gaan eerst de term regie goed omschrijven en die vervolgens voeren. Met de stadsvisie blijft de basis, zodat de stadsraad door kan met waar die mee bezig was."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement