Volledig scherm
Miranda Goedel en Thijs Jonker zijn superblij met hun prijs. Ze kregen een prijs voor zichzelf én een cheque van 300 euro voor hun club © Dirk Jan Gjeltema

Miranda en Thijs winnen eerste verkiezing jonge vrijwilliger van het jaar

ZIERIKZEE - Wie denkt dat vrijwilligers vooral oudere mensen zijn, heeft het mis. Dat was donderdagavond te merken in fiZi in Zierikzee. Daar werden Miranda Goedel (20) en Thijs Jonker (18) tijdens de Dag van de Vrijwilliger uitgeroepen tot winnaars bij de eerste verkiezing van jonge vrijwilligers op Schouwen-Duiveland. 

Twintig jongeren werden voor de verkiezing aangemeld. Afkomstig van sportclubs, een mantelzorgertje, een technicus van Radio Schouwen-Duiveland: het aanbod was divers. Een vakjury en het publiek (er zijn meer dan 1500 stemmen uitgebracht) bogen zich over al die jonge kanjers. 

Podium

Dat leidde tot  zes genomineerden. Maud van Liere (23) van Delta Sport werd door zowel vakjury als publiek uitverkoren. Ook Siem Lindhout (19, Radio Schouwen-Duiveland) en Daan van der Cingel (18, SKNWK) beklommen als genomineerden het podium. 

Duizenden fronten

Miranda en Thijs kwamen uiteindelijk als winnaar uit de bus. Miranda begeleidt mensen met een beperking die paardrijden op Manege Balans. Thijs zet zich op duizenden fronten in voor Hockeyclub Schouwen-Duiveland. ,,Superleuk. Dit had ik niet verwacht”, reageert Miranda na afloop. Thijs, die onder meer twee teams traint en als coach mee naar wedstrijden gaat: ,,Dat doe ik niet om vrijwilliger te zijn, maar omdat ik het leuk vind. Maar het is natuurlijk wel fijn dat er iets moois uit voortkomt.”

Aandacht

Het is goed dat er aandacht wordt geschonken aan jonge vrijwilligers, verwees hij ook naar de rest van de genomineerden. ,,Doordat wij dit doen, trek je misschien ook wel weer andere jongeren aan. Dat is goed voor de club.” Rotaryclub Zierikzee en SMWO namen het initiatief tot de verkiezing, die vermoedelijk een vervolg krijgt.    

  1. Veroorzaker dodelijk motorongeluk Schuddebeurs moet terug naar de gevangenis
    PREMIUM

    Veroorza­ker dodelijk motoronge­luk Schudde­beurs moet terug naar de gevangenis

    NOORDGOUWE - Een 47-jarige man uit Middelburg is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van tien jaar. De man kroop in 2016 dronken en zonder geldig rijbewijs achter het stuur van zijn bestelauto en veroorzaakte bij Schuddebeurs een botsing. Daarbij kwam de 29-jarige motorrijdster Kirsten van den Oever om het leven. Haar vriend, die achterop zat, raakte zwaargewond.