Volledig scherm
Het promotiebord van De Lelie tegen het hek waarmee het terrein, waar ooit schuren stonden, is afgesloten. © Esme Soesman

Minder woningen maar ook parkeerplekken in nieuw plan voor De Lelie in Noordgouwe

NOORDGOUWE - Het is nog uiterst pril maar bouwbedrijf Boogert heeft een nieuw plannetje in de maak voor De Lelie aan de Brouwerijstraat in Noordgouwe. Met minder woningen dan aanvankelijk de bedoeling was, waardoor ruimte vrijkomt om te parkeren.

Het gaat nog maar om een eerste houtskoolschets, benadrukt Hans Boogert. Maar duidelijk is al wel dat er beduidend minder woningen gebouwd gaan worden dan de elf huizen (tien eengezinswoningen en één vrijstaande woning) die eerst deel uitmaakten van het plan. Dat zou betekenen dat er ruimte op het terrein vrijkomt waar wat parkeerplaatsen voor de buurt kunnen worden aangelegd. Overleg met de gemeente is gaande, maar de uitwerking laat nog wel even op zich wachten. ,,Het plan is nog vers.”

Parkeernood

De parkeernood in Noordgouwe is groot, zo bleek laatst ook weer tijdens een vergadering van de dorpsraad. Mede dankzij het goed bezochte dorpshuis staan op sommige dagen auto’s schots en scheef in de straten geparkeerd. LSD en VVD maken zich hard voor het beschikbaar stellen van geld om een nieuw parkeerterrein aan te leggen. Gedacht wordt onder meer aan het ombouwen van het schoolplein van de voormalige school tot een multifunctioneel terrein, dat zowel als overloopterrein voor auto’s bij drukte als voor evenementen kan worden gebruikt.

Het zou mooi zijn als de hele Ring autovrij wordt, klonk het tijdens de dorpsraadvergadering. Maar ook: kan van De Lelie geen parkeerterrein worden gemaakt of een park? Een paar dorpsbewoners hebben aangegeven mee te willen denken over een nieuw parkeerterrein, zodat er - als er geld beschikbaar komt - snel aan de slag kan worden gegaan.      

Volledig scherm
Het bouwterrein aan de Brouwerijstraat waar project De Lelie staat gepland. Het oorspronkelijke plan is al een jaar of vijftien oud. © Esme Soesman