Nadat de raad Brouwerseiland, het plan voor dertien eilandjes in de Grevelingen met 325 luxe vakantiehuizen, schrapte, kwam de projectontwikkelaar met een flinke schadeclaim.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadat de raad Brouwerseiland, het plan voor dertien eilandjes in de Grevelingen met 325 luxe vakantiehuizen, schrapte, kwam de projectontwikkelaar met een flinke schadeclaim. © Zeelenberg Architectuur

Miljoenenclaim Brouwerseiland is geen probleem voor Schouwen-Duiveland: Gemeente staat er financieel goed voor

ZIERIKZEE - Het is nog net niet ‘kom maar op met die claim’, maar als het zover komt dat de gemeente Schouwen-Duiveland een schadevergoeding van 32,5 miljoen aan Brouwerseiland BV moet betalen, is dat geen probleem. De gemeente staat er financieel goed voor.

  1. Dansen op hobbeldebobbelgras met livemuziek tussen de caissons: ‘Het is echt heel vet’
    PREMIUM

    Dansen op hobbelde­bob­bel­gras met livemuziek tussen de caissons: ‘Het is echt heel vet’

    Héél even zat Noor Vermunt (10) uit Zierikzee ‘m te knijpen. Het is best eng om buiten te dansen voor zo veel publiek. ,,Maar het is echt heel vet.” Met haar collegadansers van het Elly Geelhoed Ballet en de musici van het klarinetensemble van de Zeeuwse Muziekschool verzorgt Noor zaterdagmiddag twee buitenoptredens temidden van de caissons van het Watersnoodmuseum. Met twee voorstellingen op rij gaan de tribunes moeiteloos vol.