Volledig scherm
Manager Arno Siereveld ontvangt een valentijnskaart van Inge de Groot. © Dirk Jan Gjeltema

'Mijn lieve ValentHeijn, misschien moet ik onze relatie stoppen'

ZIERIKZEE - Wanneer grootgrutters als Albert Heijn de plastic verpakkingen in de ban doen of minstens zorgen voor recycling, neemt de afvalproblematiek in één klap met bijna de helft af, betoogt kunstenares en milieu-activiste Inge de Groot.

De Groot en partner-in-crime Conny Schoenmakers overhandigden filiaalmanager Arno Siereveld van de AH-Zierikzee woensdag een 'ValentHeijnskaart'. 

Met een bijpassend gedicht en een pan vol plastic soep (van gevonden flesjes en blikjes die bij de AH vandaan komen) probeerden ze hem te verleiden tot aansluiting bij de landelijke statiegeldalliantie. Sierveld verzekerde hen dat het hoofdkantoor 'aandacht heeft voor het milieu'. In een tiental andere filialen verspreid over het land vond een vergelijkbare Valentijnsactie plaats onder de noemer Back tot Sender.

Volledig scherm
Manager Arno Siereveld ontvangt een valentijnskaart van Inge de Groot (links) en Conny Schoenmakers (rechts) © Dirk Jan Gjeltema

Mijn lieve ValentHeijn,

Mijn hart gaat sneller kloppen,

Maarrr..

Misschien moet ik onze relatie stoppen,

Want hoeveel ik ook van je hou..

Ik ben géen plasticvrouw

Het draait wél om de alliantie.

Het gaat om statiegeld.

Dus, sluit je aan! Mijn Heijn! Mijn held!!???

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepanelen en waterzuivering
    PREMIUM
    VIDEO

    Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepane­len en waterzuive­ring

    ZIERIKZEE - Het kriebelt wel een beetje, moet kinderburgemeester Stan van der Wekken toegeven. Als twaalfjarige zou hij nog nét mee mogen doen en hij heeft ook al een paar vriendjes zien rondlopen. Maar zijn hoofdtaak dinsdagochtend beperkt zich tot de officiële opening van het huttendorp in het Hatfieldpark. Samen met zijn 'collega' Gerard Rabelink, omdat het de vijfde keer is dat het bouwfestijn onder de vlag van buurtvereniging Hart van Poortambacht wordt georganiseerd.