Ellen Bentlage in de deuropening van haar atelier Studio Onbekommerd. Die studio ligt in Dreischor, maar aan het project  ‘Fragmenten in woord en beeld’ doen mensen uit heel Nederland en zelfs Duitsland en Canada mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Bentlage in de deuropening van haar atelier Studio Onbekommerd. Die studio ligt in Dreischor, maar aan het project ‘Fragmenten in woord en beeld’ doen mensen uit heel Nederland en zelfs Duitsland en Canada mee. © Marieke Mandemaker

‘Mijn joggingpak vraagt zich af: zou rokjesdag doorgaan dit jaar?’ Corona in woorden en beelden

DREISCHOR - Zuchtend in een hoekje zitten tijdens de coronacrisis, niets voor jou? Zo dacht Ellen Bentlage van Studio Onbekommerd er ook over. Ze zette meer dan honderd mensen aan het werk om elke dag thuis aan het spelen te slaan met woorden en beelden. ‘Mijn joggingpak vraagt zich af: zou rokjesdag doorgaan dit jaar?’.

‘Fragmenten in woord en beeld’ heet het project dat beeldend kunstenaar Bentlage dik drie weken geleden leven inblies. Het moet uiteindelijk leiden tot een ‘wandboek’; een boek voor aan de muur dat je open kunt hangen op de pagina die jou op dat moment het meeste aanspreekt. 

 Zelfs Duitsers en Canadezen doen mee

Drie weken geleden had Bentlage, die normaal gesproken via haar Studio Onbekommerd in Dreischor onder meer keramiekcursussen en schrijfcafés verzorgt, nog géén idee waar het project toe zou leiden. Laat staan de deelnemers die op haar oproep reageerden. Honderdtien mensen uit heel Nederland, en zelfs een paar uit Duitsland en Canada, sloten zich bij het project aan. 

  1. Via een livestream naar een concert van je favoriete band in coronatijd: ‘Zonder applaus, supervreemd’
    PREMIUM

    Via een livestream naar een concert van je favoriete band in coronatijd: ‘Zonder applaus, super­vreemd’

    ZIERIKZEE - Nooit meer even hé-le-máál uit je dak gaan bij een concert, dansen tot de laatste zweetdruppel. Nooit meer fluiten en scanderen om een toegift. Het ‘nieuwe normaal’ noopt Brogum te zoeken naar wat wél kan binnen de 1,5 meter samenleving en drijft het Zierikzeese poppodium in de armen van de livestream. Met succes, ziet bestuursvoorzitter en drummer Swen Blikman. ,,Er gebeurt nu vaker dan voorheen iets bij Brogum én we trekken gemiddeld ook nog eens meer bezoekers.”