Volledig scherm
© Dirk Jan Gjeltema

MFC Zierikzee tegen de vlakte

ZIERIKZEE - Het eind van het multifunctioneel centrum (MFC) aan de De Huijbertstraat in Zierikzee komt nu toch echt in het zicht. De voormalige school is van binnen en buiten gestript. 

Doordat er meer asbest in het pand zat verwerkt dan was verwacht, heeft de sloop enkele weken vertraging opgelopen. Maar zodra de grijparmen eenmaal op het gebouw worden losgelaten, gaat het hard. Als het puin straks is opgeruimd, wordt het terrein voor tijdelijk openbaar gebruik ingezaaid met gras. Woningcorporatie Zeeuwland wil op die plek huizen of een appartementencomplex bouwen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepanelen en waterzuivering
    PREMIUM
    VIDEO

    Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepane­len en waterzuive­ring

    ZIERIKZEE - Het kriebelt wel een beetje, moet kinderburgemeester Stan van der Wekken toegeven. Als twaalfjarige zou hij nog nét mee mogen doen en hij heeft ook al een paar vriendjes zien rondlopen. Maar zijn hoofdtaak dinsdagochtend beperkt zich tot de officiële opening van het huttendorp in het Hatfieldpark. Samen met zijn 'collega' Gerard Rabelink, omdat het de vijfde keer is dat het bouwfestijn onder de vlag van buurtvereniging Hart van Poortambacht wordt georganiseerd.