Volledig scherm
Multifunctioneel Centrum (MFC) aan de Huijberstraat in Zierikzee. © Google Streetview

MFC mobiliseert wijk Malta voor behoud

ZIERIKZEE - De strijd om behoud van het MFC in Zierikzee is nog niet gestreden. Beheerders en de gemeenteraadsfractie van de SP trekken zij aan zij op in een groot offensief, om de politiek op Schouwen-Duiveland én gebouweigenaar Zeeuwland alsnog te overtuigen van de onmisbare waarde van het activiteitencentrum.

In de wijk Malta zijn ruim 2400 brieven verspreid, waarin bewoners worden opgeroepen mee te denken over de verdere invulling en toekomst van het gebouw in hun buurt. Donderdag 17 november wordt een 'brainstormavond' gehouden, die moet resulteren in 'een goed uitgewerkt plan om het MFC te behouden'. De bijeenkomst dient gelijktijdig om te peilen of daar voldoende draagvlak en motivatie is.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad ziet geen andere keus dan sluiting van het verouderde gebouw. De huurders zouden dan elders onderdak kunnen vinden, is de veronderstelling. SP-fractievoorzitter Anita de Vos blijft geloven in andere scenario's.

Ze wijst op vergelijkbare initiatieven in Groningen en Tilburg waar, door de krachten te bundelen, gemeenschapscentra met steun vanuit de bevolking open zijn gebleven.

Lees meer daarover vrijdag in de PZC.